بلاگ

انواع سیم افشان و انواع اتصال سیم افشان

انواع سیم افشان کابل لاله زار

به طور کلی امروزه تمامی ساخت و سازها به برق‌کشی ساختمانی احتیاج دارند. این کار با استفاده از ابزارهای مخصوصی انجام می‌شود که با اتصال پیدا کردن این ابزارها به یکدیگر، در نهایت سیم‌کشی و تامین برق یک ساختمان صورت می‌گیرد. یکی از این ابزارها، سیم افشان است که انواع مختلفی دارد.

اگر بخواهیم به سوال سیم افشان چیست پاسخ بدهیم، می‌گوییم سیم افشان وسیله‌ای است که از سه بخش هادی، روکش و بخش عایق تشکیل شده است و  توسط بخش هادی تعبیه شده در ساختار خود، از مابقی سیم‌های برق متمایز می‌شود. به عبارت ساده‌تر باید بگوییم که سیم افشان به مجموعه‌ای از سیم‌ها گفته می‌شود که  در آن سیم‌های تک رشته‌ای به صورت کامل به هم تنیده شده‌اند و یک سیم مقاوم و ضخیم را به وجود آورد‌ه‌اند.

امروزه انواع سیم افشان را با توجه به بخش هادی آن‌ها طبقه‌بندی می‌کنند. به طور کلی انواع سیم افشان به سه دسته‌ی سیم افشان آلومینیومی، مسی و روکش مسی تقسیم می‌شود. بیشترین کاربرد در سیم‌کشی‌های ساختمانی متوجه سیم افشان مشی است اما انواع دیگر این ابزارها هم در محیط‌های به خصوصی به کار گرفته می‌شوند. شما عزیزانی که تمایل به خرید سیم افشان را دارید، می‌توانید همین حالا با شماره‌های تماس کابل لاله زار در زیر تماس بگیرید.

معرفی انواع نمره سیم افشان

نمره‌ی سیم افشان در اصل همان قطر سیم افشان است که مشخص می‌کند چه نوع سیم افشانی در کجاها باید مورد استفاده قرار بگیرد.  به هر میزان که نمره ی سیم افشان افزایش پیدا کند، میزان ولتاژی که می‌تواند از این سیم رد شود هم افزایش پیدا می‌کند.

سیم افشان نمره ۵/۱ و ۵/۲ جزو کوچکترین سیم افشان‌هایی هستند که  بیشتر اوقات برای رساندن جریان برق به لامپ‌های خانگی و لامپ‌هایی که به میزان ولتاژ برق کمی نیاز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع از سیم افشان‌ها  گاهاً برای نصب پریزهای برق در ساختمان هم‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سیم افشان‌های نمره ۴ نمره ۶ که به سیم افشان‌های میانی معروف هستند،  از سیم‌های مشی نازکی تعبیه شده‌اند که با قرار گرفتن این سیم‌ها در کنار یکدیگر، میزان قطر نهایی سیم افشان مشخص می‌شود. کاربرد اصلی سیم افشان‌های نمره ۴ در  سیم‌کشی ورودی ساختمان است و کاربرد اصلی سیم افشان نمره ۶ هم در سیم پیچی‌های انواع لوازم سرمایشی مثل کولرگازی است.

سیم افشان‌های دیگری با نمره‌های ۸ و ۹ هم وجود دارند که می‌توانند میزان قابل توجهی از برق را جابجا کنند و بیشتر در سیستم‌های عامل برق رسانی ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نوع از سیم افشان‌ها همچنین می‌توانید برای انتقال برق‌های سه فاز در محیط‌های صنعتی هم یک انتخاب بسیار مناسب باشند.

فروش انواع سیم افشان لاله زار

انواع اتصال سیم افشان

زمانی که شما بخواهید دو سیم افشان را به یکدیگر متصل کنید، از سه راه می‌توانید استفاده نمایید:

  • اتصالات درپوشی: برای اتصال دادن دو سیم افشان به یکدیگر از طریق درپوش، ابتدا باید این دو سیم را لخت کنید و سپس آن‌ها را به هم بچسبانید. حال لازم است که درپوشی را روی نقطه‌ی اتصال این دو سیم قرار دهید و سپس آن را بر خلاف حرکت عقربه‌های ساعت چندین بار بچرخانید تا در نهایت درپوش با سیم‌های لخت چفت شود. برای این که مطمئن شوید که این اتصال شما جدانشدنی است و استحکام کافی را دارد، باید سیم‌ها را چندین بار بکشید و اگر متوجه شدید که این سیم‌ها محکم هستند، آن‌ها را  با استفاده از روکش چسبی محکم‌تر کنید.
  • اتصال با کابلشو: زمانی که قرار است شما دو سیم افشان را در یک ‌نقطه که کمتر از یک‌ میلیمتر عرض دارد به هم متصل کنید، باید از اتصال کابلشو کمک بگیرید.  برای این نوع از اتصالات شما سیم افشان لخت را وارد قسمت اصلی کابلشو می‌کنید و سپس  دو سر این کابلشو را به هم وصل می‌کنید تا در نهایت  جریان برق از این سیم حرکت کند.
  • اتصال با استفاده از ترمینال: برای این که بتوانید دو سیم افشان را از طریق ترمینال به هم متصل کنید، ابتدا باید یک سیم وارنیشی که حدود ۹ میلی‌متر طول دارد را تهیه کرده و آن را در  دو سر لخت دو سیم افشان که قرار است به هم بچسبانید، تعبیه نمایید. حال با استفاده از حرارت این سیم وارنیش را آب کنید و سرهای لخت سیم افشان‌ها را به یکدیگر متصل نمایید. به همین راحتی!

همچنین بخوانید : تفاوت کابل مفتول و افشان

کاربرد انواع سیم افشان

امروزه کاربردهای مختلف و ‌گسترده‌ای برای انواع سیم افشان‌ها در نظر گرفته شده است. در حقیقت تمامی امور مربوط به صنایع و برق‌کشی ساختمان به این سیم افشان‌ها احتیاج دارند.  همچنین اگر یکی از ابزارآلات موسیقی را موشکافی کنید و اجزای مختلف آن را از هم باز کنید، این سیم افشان‌ها که بیشتر از نوع سیم افشان کسب هستند را می‌بینید که برای بهبود عملکرد این سیستم‌ها وجود آن‌ها را ضروری می‌دانند.

یکی دیگر از کاربردهای انواع گوناگون سیم افشان‌های برق در  ساخت تجهیزات برقی و سیستم‌هایی که برای روشنایی دادن و گرما بخشیدن به یک‌ محیط ساخته می‌شوند، است. شاید برخی از صنایع از این سیم‌ها برای  کانال‌های مخزن و  کابل‌کشی‌های  مستقیم استفاده کنند اما در اصل چنین کاربردهایی از این سیم‌ها بدون مجوز است و  استاندارد نیست. البته امروزه کمتر پیش می‌آید که کسی سین افشان‌ها را در این نوع از کاربردها، به کار ببندد.

یکی از مهم‌ترین کاربردهایی که این سیم‌ها دارند، تولید ماشین آلات است. تمامی ماشین آلاتی که امروزه در جامعه وجود دارند دست کم حدود نیم متر از این سیم‌ها را در خود جای داده‌اند. علاوه بر این، صنعت رباط ‌سازی و  صنایع داکت‌های زمینی نیز به این نوع از سیم‌ها در انواع مختلف نیاز دارند تا بتوانند در نهایت تولیدات خود را با همان کاربرد مورد انتظار، وارد بازار کنند.

کاربرد انواع سیم افشان

همچنین بخوانید: بهترین برند سیم برق موجود در بازار

قیمت انواع سیم افشان

از آنجایی که انواع سیم افشان با استفاده از مواد اولیه‌ی متنوعی تولید می‌شوند، مسلما انتظار هر مشتری این است که قیمت این سیم افشان‌ها هم با یکدیگر متفاوت باشد. امروزه در صدر جدول قیمت سیم افشان‌ها، سیم افشان مسی قرار دارد که با توجه به ساختار پیچیده‌ی خود، با قیمت بالایی به فروش می‌رسد اما باید دقت داشته باشید که این نوع از سیم افشان‌ها مقاومت و ماندگاری زیادی هم دارند و بر خلاف سایر سیم افشان‌ها، در تمامی محیط‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پس از سیم افشان مسی، سیم افشان روکش مسی در سطح قیمت متعادل‌تری از سیم افشان مسی قرار می‌گیرد که این نوع از سیم افشان هم کاربردهای مختلفی دارد اما نسبت به سیم افشان مسی مقاومت کمتری دارد و کیفیت ساختاری آن هم کمی متمایزتر از سیم افشان مسی است. در واقع در ساختار این نوع از سیم افشان‌ها از رساناهای فلزی استفاده می‌شود اما روکش نهایی آن را با استفاده از مس که قویترین رسانای فلزی است، تعبیه شده و شاید قیمت بالاتر این نوع از سیم افشان‌ها نسبت به سیم افشان آلومینیومی، همین رشته‌های مسی باشند.

در نهایت هم باید بگوییم که سیم افشان آلومینیومی نسبت به سایر سیم افشان ها از قیمت کمتری برخوردار است. به طور کلی امروزه تمامی سازه‌هایی که از جنس آلومینیوم و آلیاژهای آلومینیومی ساخته می‌شوند، قیمت پایینی دارند و دلیل این امر هم این است که آلومینیوم یک فلز ارزان قیمت و متداول در جامعه‌ی ما به شمار می‌آید. به هر حال از آنجایی که قیمت انواع سیم برق افشان از فاکتورهای مهم و اصلی در زمینه‌ی خرید این سیم‌ها به شمار می‌آید، ما وظیفه‌ی خود دانستیم که  سطح قیمت انواع مختلف سیم افشان را با هم مقایسه کنیم اما به دلیل نوسانات موجود در بازار نمی‌توانیم یک قیمت ثابت از این ابزارها را به شما ارائه نماییم.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *